O nama

Zlatara Janković proizvodi sve vrste zlatnog i srebrnog nakita u serijskoj i unikatnoj izradi ručno, presovanjem, kovanjem i livenjem. Osnovana je 1990. godine u Novom Sadu. Posebno mesto u proizvodnji zauzima nakit od visokokvalitetnih gajenih bisera, brilijanata, rubina, safira, smaragda, opala, korala, slonovače, tirkiza i ostalih dragulja.

Zlatara ima moderno opremljenu gemološku laboratoriju za identifikaciju i procenu dragog kamenja. Ovlašćena je i za sudska veštačenja dragog kamenja. Zlatara Janković redovno učestvuje na Međunarodnoj izložbi zlatarstva, časovničarstva i optike “Sjaj” u Novom Sadu. Višestruki je osvajač najviših priznanja za dizajn i kvalitet izrade zlatnog i srebrnog nakita. Proglašena je za najuspešnijeg učesnika 5. međunarodne izložbe “Sjaj” na Novosadskom sajmu. Dobitnik je velike nagrade dobar dizajn, privredne komore Vojvodine za unikatni nakit od zlata i dragog kamenja.

Osnivač i vlasnik zlatare Janković je juvelir-gemolog Srboljub Janković, diplomirani inženjer. Završio je zlatarsku školu u Subotici, a usavršavanja u zlatarstvu i gemologiji na elitnim evropskim institutima. Specijalizacije na Institutu Kalegari u Vićenci u Italiji i na Institutu HBZ u Munsteru u Nemačkoj.

Diplomu gemologa – specijaliste za drago kamenje, stekao je na Gemološkom institutu Nemačke u Idar-Oberštajnu. Rad sa dijamantima je usavršio na prestižnom Institutu HRD u Antverpenu u Belgiji. Redovni je član “HRD graduate diamond club” u Antverpenu, Udruženja sudskih veštaka “Vojvodina” i Udruženja zlatara “Novi Sad” i društva “GEO-PAN” iz Novog Sada.